Manuscripten

Heb je een manuscript geschreven dat valt onder het fonds Young Adult / Fantasy, Thriller of Roman, dan ontvangen we jouw manuscript graag ter beoordeling.

 

Wat hebben we nodig?

     - De eerste drie hoofdstukken van je manuscript.

     - Een synopsis van maximaal 1 A4'tje, met vermelding van de titel en het aantal woorden van het manuscript. 

     - Een begeleidende brief, waarin je jezelf voorstelt. 

 

 

Je mag dit mailen naar: willowtreez@outlook.com 

 

 

Waar letten wij op?

- Een goede openingsscène. Dit kan spannend, grappig of ontroerend zijn, zolang het er maar voor zorgt dat de lezer door wil lezen.

- Dat je kennis hebt van de basistechnieken van het schrijven.

- De opbouw van het verhaal en of er niet teveel onnodige scenes tussen zitten.

- De ronde en platte karakters in het verhaal.

- Thema en plot.

- Of het verhaal past in ons fonds.

 

 

Alle winst voor jou, maar toch de begeleiding en vertegenwoordiging van een uitgeverij

1 januari zijn wij met een geheel nieuw concept gestart bij Uitgeverij Willowtreez. 

 

Steeds meer auteurs kiezen ervoor om hun boeken zelf te gaan uitgeven. Dit is niet vreemd, op deze manier kun je alle winst in je eigen zak steken en de investering die je maakt, wordt wanneer je je boek laat uitgeven door een uitgeverij ook vaak aan je gevraagd.

Toch zitten hier ook veel nadelen aan. Je valt in een grote eindeloze poel met andere self-publishers en zal moeten vechten om je hoofd boven de anderen te kunnen uitsteken. Je hebt niet meteen een naam of fonds waar je op kunt terugvallen. Daarnaast zul je zelf een netwerk moeten opbouwen en promotiecampagnes moeten verzinnen. 

 

Wij zagen de markt langzaam veranderen en dachten dit kan ook anders: waarom bieden we niet een dienst aan waarbij de auteur kan genieten van de voordelen van self-publishing, maar toch kan terugvallen op het netwerk en de begeleiding van een uitgeverij.

Vanaf heden hebben wij dus besloten geen contracten meer aan te bieden, maar om een ander soort samenwerking aan te gaan. Wij zullen je als auteur volledig begeleiden zoals we dat in het verleden ook altijd hebben gedaan, alleen blijf je zelf in het bezit van de rechten en mag je de boeken dus ook zelf gaan uitgeven (waar we je uiteraard mee zullen helpen). Dit betekent dus ook dat je i.p.v. 10% royalty’s de volledige winst mag houden!

Nadat het boek gepubliceerd is, wordt je kosteloos door ons vertegenwoordigd op onze website,  beurzen of social media. Daarnaast mag je gebruik maken van ons netwerk bestaande uit bloggers, proeflezers, recensenten etc.

 

Voor de duidelijkheid: wij zullen nog steeds de manuscripten die wij binnenkrijgen kritisch beoordelen. Alleen manuscripten die wij vinden passen bij ons fonds zullen wij deze nieuwe overeenkomst aanbieden, dit omdat wij onze lezers de vertrouwde kwaliteit willen blijven bieden.

 

Lees voor meer informatie de Algemene Voorwaarden en het uitgeefconcept.