Patricia Verlinde (1980) groeide op in Eindhoven. Op haar drieëntwintigste verhuisde zij met haar grote liefde naar Zeeland, om daar een gezin te starten.

Tussen haar werk in een kledingwinkel, het huishouden en de vuile luiers door, wist ze haar debuut: Het Antiserum te schrijven. Maar liefst vijf uitgeverijen waren erin geïnteresseerd om het uit te geven. Ze koos ervoor dit bij uitgeverij Macc te doen.

In die tijd leerde ze veel. Niet alleen in haar schrijven, maar ook hoe belangrijk het is te luisteren naar je publiek; te netwerken en te promoten. 

In 2016 besloot ze haar eigen uitgeverij op te richten en daar haar tweede boek: Bloedband uit te geven.

Toen ze zag hoe de markt veranderde en steeds meer auteurs behoefte kregen naar andere uitgeefmogelijkheden, breidde ze haar uitgeverij uit met de website: Willowtreez’ hulp bij schrijven.

Daarnaast reist ze samen met de groep NL YA on tour het land door om het Young Adult-genre te promoten en heeft ze in 2017, na een vijf maand durende cursus, haar certificaat Spelling en Grammatica gehaald. 

Nu wil ze graag de HBO opleiding Engels Vertaler gaan volgen, zodat haar boeken straks een nog groter publiek kunnen gaan bereiken.

 

 

 

Volg haar op Facebook

Volg haar op Twitter